Tommi Vaiho

Tommi Vaiho, guldhjälte med Djurgården 2019 och idag på lån hos Allsvenska IK Sirius har spelat med ONE under en längre tid. Vi har fått möjligheten att få en snabb pratstund med Tommi inför den Allsvenska premiären när Tommi och hans Sirius tar emot GIF Sundsvall på hemmaplan nu på söndag!

 

Först och främst, hur är känslan inför att äntligen få dra igång igen? 

- Det är fantastiskt att allsvenskan drar igång igen. Det har vsrit en väntan sen allsvenskan sluta förra äret tills det drar igång igen? 


Hur skulle du beskriva dig som målvakt?

 - Det är svårt att beskriva sig själv men jag är en målvakt som gillar att vara delaktig i spelet med fötterna och styra laget. Jag är väl rätt bra på att rädda bollar också. 

 

Hur ser en matchdag ut? Hur laddar du upp? 

- Det beror på vilken tid matchen startar och om det är hemma eller borta. Men jag har inga speciella rutiner, en god natts sömn, äta bra, träna bra i veckan och hitta en bra känsla.  

Har du någon målvaktsförebild som följt dig genom livet? 

Nej inte direkt. Alla ligor och länder har olika sätt och stilar så det är svårt att välja någon direkt förebild. 

Vilken handske lirar du med? – Varför? 

- Jag spelar med GEO 3.0 Switch eller GEO 3.0 MD, passformen passar mig väldigt bra sen är greppet på en helt annan nivå.

 Sist men inte minst, har du några tips till alla målvakter där ute som drömmer om att bli professionella målvakter?

- Det finns ingen ”rätt” väg att gå! Det är bara träna och kämpa på samt ha glädje till det man gör och göra sitt bästa oavsett övning. 


Vi på OneGrip.se vill tacka Tommi för pratstunden och passa på att önska ett stort lycka till i premiären!