Målvaktshandskar Storleksguide

Oavsett om du är ny på positionen eller en erfaren målvakt har vår guide nedan allt du behöver för att hitta din perfekta storlek. Inklusive ett praktiskt utskriftsvänligt verktyg för storleksbestämning

Vilken Storlek Ska Jag Välja För Målvaktshandskar?

Konsultera tabellen nedan för att se hur våra handskar mäter upp. Observera: nedan bör användas som en grov startpunkt. Varje modell, stil och målvakts hand kommer att ha små skillnader. Du kommer inte verkligen veta din perfekta storlek förrän du har på dig din första handske. Om passformen inte är som du önskar kan du byta den mot en annan storlek utan krångel.

Storlek Mätning

3 16,5 cm

4 17,5 cm

5 18,5 cm

6 19 cm

7 19,5 cm

8 20 cm

9 20,5 cm

10 21 cm

11 22 cm

Hur du Mäter Din Handstorlek

Om detta är din första gång du mäter din hand, kom ihåg att om ditt par är oanvända och i originalförpackningen kan de alltid bytas mot en storlek upp eller ner.

  1. Mät dina handskar från spetsen av ditt långfinger ner till botten av din handflata.
  2. Vi rekommenderar att lägga till 0,25-0,5 cm (1/4 - 1/2 tum) till din mätning för att ge lite mer utrymme i din handske.
  3. Jämför med storleksguiden längre ner.

Varje målvakt har olika personliga preferenser när det gäller tightness eller lös passform, så du kommer inte verkligen veta din perfekta storlek förrän du provar ett par.

Tips: Du vill inte ha dina handskar för tighta och röra vid fingertopparna, och du vill inte ha för mycket överflödigt utrymme som gör att det känns "sladdrigt". En handske som är för tight kan lättare gå sönder, och en handske som är för rymlig ger inte självförtroende.

Verktyg för Storleksbestämning av Målvaktshandskar

Lite osäker på att bestämma storleken på din hand? Inga problem. Vi har skapat ett praktiskt verktyg du kan skriva ut för att ta reda på vilken storlek du har. Observera att det bör användas som en grov guide bara på grund av hur mycket alla händer kan skilja sig.

KLICKA HÄR för att se verktyget (kom ihåg att skriva ut det på A4).

Vikten av Att Få Rätt Passform För Dina Målvaktshandskar

Att få rätt passform är extremt viktigt, en korrekt passande handske innebär mer komfort, mer självförtroende och mest naturlig kontakt med bollen. En för tight handske kan sätta större stress på materialet och leda till för tidigt slitage eller till och med sprickor, en för lös handske kan orsaka ett onaturligt grepp om bollen. Med det sagt är passformen på handsken en personlig preferens, vissa föredrar mer utrymme och andra en tätare känsla (vilket är varför du kommer att se att vissa målvakter väljer tightare skärningar som 'Negative', medan andra föredrar lösare skärningar som 'Flat Palm' eller 'Roll Finger').

Som en allmän regel mäter du din målvaktshandske från spetsen av ditt långfinger och ner till botten av din handflata. Men du kanske vill överväga tjockleken på målvaktshandsken, eftersom detta oundvikligen lägger till lite extra volym till måttet. Vi rekommenderar att lägga till 0,5 cm till din mätning (för säkerhets skull) för att ge lite mer utrymme i din handske. För ytterligare noggrannhet, använd vårt verktyg för storleksbestämning av handskar.

Om din handske kommer och den inte är riktigt rätt eller inte var vad du förväntade dig, konsultera vår returpolicy för ytterligare information.

Ytterligare Information

Olika stilar och designer kan ibland skilja sig åt, våra guider är din bästa chans att hitta den bästa passformen och kom ihåg...du kan alltid returnera dem för att byta mot en annan storlek (så länge de inte är använda och i originalskick!).